Lite grövre gifflar



5 dl mjölk
50 gram jäst
1/2 dl flytande margarin
1 1/2 tsk salt
1 msk honung
3 dl grahamsmjöl+10-11 dl vetemjöl

Gör såhär: 
Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av vätskan. Tillsätt resten av vätskan, fett, salt, honung, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.Spara lite mjöl till utbakningen.Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.

Jäs degen övertäckt ca 30 min.

Dela degen i 4 delar och kavla ut varje del till en rund kaka, 25-30 cm i diameter. Skär varje kaka korsvis till 6 trekanter. Rulla ihop dem från den breda sidan mot toppen. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.

Jäs under bakduk ca 30 min. Värm ugnen till 225-250°C. Pensla med uppvispat ägg. Strö ev på vallmo- eller sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

/ Veronica





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0