Lax med rotfrukter och citronsås



Har inga exakta mått på detta:

Lägg så många laxbitar du vill ha i en ugnsform,krydda med citronpeppar.
Skär potatis,palsternacka och morötter i klyftor/stavar.
Blanda med olja,salt,grovmalen svartpeppar och torkad dragon på en plåt.
Smula över lite fetaost.
Sätt ugnen på 200-225 grader.
Ställ in rotfrukterna först för dom ska vara inne ca 20-25 min.
När ca 15 min återstår ställer du in laxen.


Citronsås:


2 dl crème faiche

1-2 dl grädde

1½ fiskbuljongtärning

½-1 citron

Koka upp cremefraiche,grädde och smula i buljongen.
Pressa sedan i citronen.

Vi åt detta med sallad till.
/Veronica


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0