Ugnspannkaka med kanelstekta äpplen




1 plåt ca 3-4 port

Pannkakan:
3 ägg
8 dl mjölk
4 dl mjöl (jag tog hälften graham och hälften vetemjöl)
1/2 tsk salt
Smör att smörja plåten med

Knäck äggen och vispa upp dom lätt.
Ha i hälften av mjölken,allt mjöl och salt.Vispa ihop till en jämn smet.
Häll i resten av mjölken och vispa.
Smörj en plåt och häll i smeten.
Grädda i 225 grader,ca 30 min tills pannkakan är gyllenbrun.

Kanelstekta äpplen:
3 äpplen
Smör
Kanel,efter behag kanske ett par tsk
(socker om man vill)

Skär äpplena i klyftor/bitar och stek dom i margarin på medelvärme.
Häll på kanel(och socker om man vill)och rör om.Äpplena är färdiga när dom blivit lite mjuka ca 5 min.

Servera med äppelmos och keso.



/ Veronica

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0