Bakad potatis med 2 olika röror



Bakad potatis:

Gör småhål i potatisarna med en gaffel eller potatissticka(annars kan dom sprängas)och sätt in i ugnen på 200-250 grader i
1-1,5 timme beroende på hur stora dom är.Dom ska kännas mjuka inuti.
Skär ett kryss i mitten och tryck uppåt så dom öppnar sig.
Gröp ur lite av innehållet och lägg i en klick smör samt valfri röra.



Skinkröra(2-3 port):

1 burk lättcremefraiche
Ett par msk lättmajonäs
Några skivor smörgåsskinka
Italiensk salladskrydda,Salt,peppar

Häll upp cremefraichen i en skål,ha majonäsen,skinkan skuren i strimlor.
Rör om och smaka av med kryddor.



Räkröra(2-3 port):

Ca 2-3 dl keso(eller cremefraiche om man vill)
Ca 2 msk msk lättmajonäs
En näve skalade räkor
Några droppar citron
Ca 2 msk dill
Salt,peppar

Blanda ihop keson och majonäsen.
Skala räkorna och ha i dom.
Ha i lite citron,hackad dill och smaka av med salt och peppar.

/Veronica



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0