Pannbiffar i champinjonsås med hasselbackspotatis



Pannbiffar

Ca 4 port

500 gram nötfärs
1 ägg
2 dl vatten eller mjölk
4 msk ströbröd
Salt,peppar

Såsen

Ca 15 små champinjoner
1 matlagningsgrädde 15%
2 dl mjölk
1 köttbuljongtärning
1 skvätt soja
Salt,peppar
Ljus maizena redning

Gör såhär:

Blanda ströbröd med vatten eller mjölk.
Ha i salt och peppar.Låt svälla ca 10 min.
Blanda under tiden ägget med färsen.
Häll i ströbrödsblandningen med färsen och ägget.
Forma till biffar och stek i margarin på medelvärme.

Gör såsen medans biffarna steks.
Skär champinjonerna i skivor och fräs på dom i en kastrull.
Häll i matlagningsgrädden och mjölken.
Smula därefter ner buljongen.Låt koka upp.
Ha i sojan,salta peppra och red av med maizena.
Häll såsen över biffarna när den blivit lagom tjock.
Låt puttra i några minuter.



Hasselbackspotatis

Potatis
Salt,peppar,(ev vitlökspulver)
Ströbröd

Gör såhär:

Skala så många potatisar som behövs.Ca 2-3 per person.
Skär av en bit av undersidan på potatisarna så dom står stadigt.
Skär skåror men inte rakt igenom.
Lägg dom i en ugnsform med den skårade sidan uppåt.
Häll på lite flytande margarin på varje potatis eller lägg på en klick fast margarin..
Krydda med salt,peppar(och ev lite vitlökspulver.)
Ställ in dom i ugnen på 225 grader i ca 40 minuter(beroende på potatisarnas storlek)
Pensla med det smälta matfettet och ha på lite ströbröd på varje efter ungefär halva tiden.

Servera med en sallad.


/Veronica

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0