Lakritsknäck



Ingredienser

Ca 75 st

10 karameller turkisk peppar(jag tog 15 st)
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
2 msk smör

Gör så här

Krossa karamellerna fint i en mortel.Blanda grädde, sirap och socker i en tjock-bottnad vid kastrull.
Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°, rör om då och då.
Koktid 15–30 min.
Tillsätt karamellkross och smör.Fördela smeten i knäckformar.Låt stelna.Förvara svalt.
Kulprovet: Häll några droppar i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.

/Veronica


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0