Sambal oelekgryta med ris och stekta bananer



3-4 port

Gryta:
Ca 5,600 gram fläskfilé eller fläskytterfilé
2 små burkar lättcremefraiche
1 matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
Ca 3 tsk sambal oelek(mer om man vill ha det jättestarkt)
Salt,peppar
Ljus maizena redning

Gör såhär:
Skär köttet i bitar och bryn i en gryta tills dom är genomstekta.
Häll på cremefraiche och matlagningsgrädde och smula sedan i buljongtärningen.
Salta,peppra och ha i lite sambal oelek i taget och smaka av tills du tycker att det är lagom starkt.
Red av såsen med lite maizena.

Stekta bananer:
Ca 2 bananer
Mjöl
Vatten
Olja

Gör såhär:
Halvera bananerna och skär dom sedan mitt itu.
Blanda vatten och mjöl till en smidig smet och doppa bananerna i det så att dom blir helt täckta.
Stek sedan bananerna i en stekpanna med olja tills dom blir gyllenbruna.

Serveras med ris och en sallad.

/Veronica

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0