Portergryta på mitt sätt

Det fanns en massa olika recept på portergryta så jag kombinerade lite som jag ville och det vart supergott.



Ca 1 kg nötstek fransyska
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 flaska porteröl(50cl)
1 dl svartvinbärssaft
1/2 dl soja
2 köttbuljongtärningar
1 tsk torkad timjan
6 enbär
Grovmalen svartpeppar
Mörk maizena redning
Ca 1 1/2 dl matlagningsgrädde

Skär steken i små bitar,skär löken i klyftor och hacka vitlöken.
Bryn köttet och löken i en gryta.
Häll på öl,saft,soja,buljongtärningar och kryddor nån dl vatten.
Koka upp och låt koka på svag värme i ca 1-1/2 timme.
Späd ev med lite mer vatten efter halva tiden.
Blanda i grädde och red av med maizena(eller gör en redning av grädde och mjöl)

Servera med kokt potatis och kokta grönsaker.

/Veronica

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0