Grekisk pizza

Jag åt en så god pizza när jag var på Grekens i Knivsta förut och försökte återskapa den hemma.
Det blev jättegott men deras kanter var snäppet godare och fluffigare än mina.
Detta är min variant.
4 pizzor
Degen
- 15 g färsk jäst
- 3 dl ljummet vatten
- 2 tsk strösocker
- 1 tsk flingsalt
- 2 msk olivolja
- 1 dl durumvete
- 5 1/2-6 dl vetemjöl special
- Smula jästen i en bunke och lös upp den i vatten. Tillsätt strösocker, flingsalt och olivolja.
- Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda degen i maskin i cirka 10 minuter tills den är elastisk.
- Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 45 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Dela pizzadegen i 4 bitar och kavla ut dem tunt på mjölat bakbord.
Till fyllning hade jag:
Tomatpure blandat med oregano,salt och peppar
Riven ost
Souvlaki(recept längre ner)
Oliver
Fetaost
Paprika
Rödlök
Tomater
Tzatsiki
Souvlaki
1-2 fläskfiléer(beroende på hur mycket kött du vill ha på pizzan)
Olivolja
Saft från citron
1 pressad vitlöksklyfta
Hackad färsk rosmarin
Salt,peppar
Skär köttet i skivor och marinera i några timmar.
Stek det hastigt på båda sidorna.
Det ska inte bli genomstekt.
Lägg på tomatpuré,riven ost och resten av ingredienserna.
Vik upp kanterna.
Grädda pizzan i ca 20 minuter.Kolla så att köttet är genomstekt.
Häll på tzatziki ovanpå pizzan.
Kommentarer
Trackback