Chokladformar med mintchokladmousse

6 st
Till formarna behövs:
6 Bullformar
Ca 100 fin mörk choklad 70 %
Smält chokladen i vattenbad.
Pensla insidan av formarna med den smälta chokladen.
Lättast är det om man ställer dom i en muffinsplåt när man penslar men man kan även ta dubbla formar.
Frys in i några minuter tills chokladen stelnat,pensla igen och upprepa 3 gånger.
Ställ sedan in formarna i kylskåpet i ett par timmar och dra loss pappret.
Det är lite pilligt så var försiktig!
Använd gärna platshandskar så smälter inte chokladen lika lätt när du tar i den.
Mintchokladmousse
150 g fin,mörk choklad 70 %
6 st after eight chokladplattor
1 ägg
2 äggulor
2 äggvitor
2 1/2 dl vispgrädde
3 msk krossade mariannekarameller
Garnering:
3 after eight chokladplattor
färska eller tinade hallon
myntaGör så här:
Bryt sönder chokladen och mintchokladen. Lägg det i en värmetålig skål. Smält det i vattenbad.Tag upp skålen.Rör ner ägget under kraftig vispning och sedan äggulorna en och en under fortsatt kraftig vispning.Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden till skum. Rör först ner äggvitorna i chokladsmeten, sedan grädden och krossad marianne.
Spritsa moussen i chokladformarna.Dela chokladplattorna på snedden och stick ner en halv platta i varje dessert. Garnera med hallon och mynta.
Kommentarer
Trackback