Pasta med krämig köttfärsröra

- 500 g pasta
- 400 g nötfärs
- 2 msk olivolja
- 1 st gul lök
- 4 dl grönsaksbuljong
- 120 g Philadelphia Vitlök & Örter 12%
- 60 g riven parmesan
- salt och nymald svartpeppar
Koka upp pastavatten med salt i en stor kastrull. |
Finhacka löken. Värm olivoljan i en stor stekpanna och stek löken försiktigt tills den mjuknat och fått fin färg. |
Tillsätt köttfärsen och stek den ordentligt tillsammans med löken. Häll bort eventuellt fett, tillsätt grönsaksbuljongen och låt sjuda utan lock i 30 minuter under omrörning. Tillsätt vatten vid behov. |
Koka under tiden pastan enligt instruktionerna på förpackningen. |
Blanda Philadelphia-osten med köttfärsen och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Häll av pastan, tillsätt köttfärssåsen och rör om. |
Garnera med färskriven parmesan och servera genast. |
Kommentarer
Trackback