Krispig tårta med citronkräm

Maräng
4 st äggvita
2 dl strösocker
3 dl puffat ris
1 tsk smör, till långpannan
2 dl strösocker
3 dl puffat ris
1 tsk smör, till långpannan
Citronkräm
4 st äggula
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 st citron, pressad saft
75 g smör
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 st citron, pressad saft
75 g smör
Garnering
3 dl vispgrädde
1 pkt färska jordgubbar
1 pkt färska jordgubbar
Maräng
Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitorna till halvhårt skum, tillsätt socker och fortsätt vispa till hårt skum.
Vänd ned puffat ris i marängen.
Bred ut smeten på smort bakplåtspapper i en 30 x 40 cm stor långpanna.
Grädda mitt i ugnen cirka 1 timme och 20 min.
Låt tårtbotten svalna lite i långpannan innan du vända upp den och drar av pappret.
Citronkräm
Lägg allt utom smöret i en kastrull.
Vispa och sjud tills krämen tjocknar, det är viktigt att det inte kokar.
Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smöret.
Låt krämen kalna.
Garnering
Dela marängbottnen på mitten och lägg citronkrämen emellan.
Vispa grädden och bred ovanpå.
Dekorera din marängtårta med jordgubbar.
Kommentarer
Trackback