Kladdkaka med dajmgrädde

150 g smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl
ströbröd
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Om inte varmluft används, höj till 200 grader.Smält smör och låt det svalna av. Blanda i kakao, vaniljsocker och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i chokladsmeten.Grädda kladdkakan i nedre delen av ugnen i cirka 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).Låt svalna.
Dajmgrädde:
2,5 dl vispgrädde
1,5 msk kakao
1,5 msk florsocker
3 st dubbelförpackningar dajm
Vispa grädden fluffig tillsammans med kakao och florsocker. Krossa daimen och blanda i det mesta i grädden. Men spara gärna lite till garnering.Bred ut grädden över kakan och dekorera med lite krossad daim.
Kommentarer
Trackback