Tobleroneparfait

Ingredienser
125 g | toblerone |
---|---|
2 tsk | kahlúalikör |
3 st | äggulor |
0,5 dl | strösocker |
2,5 dl | vispgrädde |
50 g | choklad, mörk |
Tillagning:
Smält Toblerone med ev Kahlúalikör i vattenbad eller mikrovågsugn.
Vispa äggulor och strösocker tjockt och fluffigt. Vispa grädden hårt och vänd ner i äggsmeten.
Rör ner ca 1/3 av det vispade i den smälta Tobleronen lite i taget och rör till en slät massa. Rör därefter ner chokladblandningen i resten av det vispade.
Hacka den mörka chokladen och blanda till sist ner den.
Häll blandningen i en 1-liters plastfolieklädd form eller
i portionsformar. Frys minst 4 timmar.
Jag hällde blandningen i ett gammalt glasspaket och skopade sedan upp parfaiten i dessertglas.
Kommentarer
Trackback