Medelhavsburgare med rostad potatis

4 port
Rostad potatis:
600 g färskpotatis(skrubbad och delad)
Olivolja
Rosmarin,flingsalt
Lägg potatisen i ugnsform.
Ringla olivolja över och krydda.
Blanda runt ordentligt.
Rosta i ugnen ca 25 min tills potatisen är mjuk inuti och fått en krispig,gyllenbrun yta.
Jag brukar sätta ugnen på grill de sista minuterna.
Marinerad rödlök:
1 tsk olivolja
1 tsk balsamvinäger
1 tsk socker
Skiva löken tunt och lägg i marinaden i några minuter.
Hamburgare:
Dom gjorde jag ganska naturella eftersom det är så mycket andra smaker.
500 g nötfärs
1 ägg
Salt,peppar ev lökpulver
Blanda ihop och forma till biffar.
Stek eller grilla på medelvärme.
Tillbehör:
2 ciabatta
1 mozzarellaboll
1 påse ruccola
Soltorkade tomater
2 dl cremefraiche gourmet rostad vitlök och timjan
Dela bröden på mitten och skär itu dem..
Stek insidan av bröden i en torr stekpanna.
Bygg ihop hamburgarna med alla ingredienser.
Servera med den rostade potatisen.
Jättegott att dippa potatisen i cremefraichen också.
Kommentarer
Trackback