Toscakaka

Ingredienser
Kaka:
100 g margarin eller smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl grädde
Glasyr:
100 g margarin eller smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 påse(50 g)mandelspån
Sätt ugnen på 175°.
Vispa smör och socker poröst.
Rör ner äggen ett i taget och sedan mjölet blandat med bakpulvret.
Blanda ner mjölken och häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 min.
Smält smör i en kastrull och rör ner socker, mjöl, mjölk och mandelspån och låt blandningen sjuda ca 1 minut.
Fördela glasyren över kakan när den gräddats 25 min.
Grädda kakan lite högre upp i ugnen ytterligare 10–15 min tills glasyren får en gyllengul färg.
Låt kakan svalna i formen.

Vispa smör och socker poröst.
Rör ner äggen ett i taget och sedan mjölet blandat med bakpulvret.
Blanda ner mjölken och häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 min.
Smält smör i en kastrull och rör ner socker, mjöl, mjölk och mandelspån och låt blandningen sjuda ca 1 minut.
Fördela glasyren över kakan när den gräddats 25 min.
Grädda kakan lite högre upp i ugnen ytterligare 10–15 min tills glasyren får en gyllengul färg.
Låt kakan svalna i formen.

Kommentarer
Trackback