Kreolsk gryta

Såhär gör jag :-)
Ca 4-5 port
Ca 700 g fläskfilé
4 starka smakrika korvar(t.ex kabanoss eller chorizo)
Ca 1 dl syltlök och 1 dl av spadet
Ca 1 dl svarta oliver(kärnfria)
1 strimlad röd paprika
1 dl cornichons(små inlagda gurkor)
5 dl matlagningsgrädde
Mejram,salt,svartpeppar
Ljus maizena redning
Gör så här:
Putsa filén och skär den i tjocka skivor.
Skär korven i skivor och bryn dem i en tjockbottnad gryta.
Ta upp korvskivorna, lägg dem åt sidan och bryn köttet i korvfettet.
Låt paprikan fräsa med.
Häll över grädden och ha i syltlök,spad,oliver och cornichons.
Koka upp.Krydda efter behag,smaka av.
Låt småputtra i ca 10 minuter.
Servera med ris och färska grönsaker.
Kommentarer
Trackback