Frasig köttfärspaj på filodeg

4 port
Ingredienser
250 g bladspenat
1/2 rödlök
500 g blandfärs
1 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt
2 krm peppar
8 ark filodeg
150 g fetaost
3 ägg
2 dl mjölk
Olja till pensling
Ajvar relish till servering
Gör så här:
Tina spenaten om den är fryst.
Sätt ugnen på 200°C.
Skala, dela och finhacka halva löken.
Skär resten i tunna skivor.
Stek hackad lök och färs i olja ca 5 minuter i en stekpanna.
Krydda med oregano, salt och peppar.
Krama vätskan ur spenaten och rör ner i färsfräset.
Klä en smord pajform, ca 27 cm i diameter (för 4 port), med ett ark filodeg.
Pensla arket med lite olja och lägg på ett nytt ark.
Upprepa med resten av filodegsarken, det räcker att pensla med olja mellan vartannat ark.
Låt degen vecka sig över kanten på formen.
(Jag klippte av överflödig deg)
Fyll pajformen med färsfräset. Smula över fetaosten.
Vispa ihop ägg och mjölk och häll i formen.
Sätt mitt i ugnen ca 25 minuter, tills pajen har "stannat".
Servera med ajvar relish en sallad.