Vit och mörk chokladpannacotta

Vit pannacotta | |
4 st 50 g | vit choklad |
2 1/2 dl | grädde |
1/2 tsk | vaniljsocker |
1 1/2 st | gelatinblad |
4 st | Mörk Pannacotta |
1 1/2 st | gelatinblad |
75 g | mörk choklad |
2 1/2 dl | grädde |
Lägg gelatinbladen i iskallt vatten.
Riv eller hacka chokladen.
Låt grädden koka upp och ta sedan av från plattan, häll i choklad, rör om och låt smälta.
Krama ur gelatinbladen ordentligt och vispa ner.
Häll upp lite pannacotta i botten på ett glas, ställ i frysen 5-15 minuter så att lagret har bildat en hinna, häll sedan på nästa lager, fortsätt så ända till kastrullerna är tomma.
Rör om i kastrullerna mellan varven och kom ihåg att dom inte ska stå på varm platta.
När du tömt kastrullerna kan du placera pannacottan i kylen låt stå minst 2 timmar innan servering.
Garnera med t.ex physsalis.
Jag dubblade detta recept och då blev det 6 st lite större glasskålar/ljuslyktor från Ikea.
Kommentarer
Trackback