Vaniljwhoopies med hallonfrosting

Kakdeg, vaniljwhoopies
100 g smör, mjukt
1.5 dl strösocker
1 knivsuddsalt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
3.5 dl vetemjöl
1 st ägg, ekologiskt
1 dl crème frâiche
Raspberry frosting
60 g smör, mjukt
3 dl florsocker
150 g philadelphiaost
1.5 dl hallon, färska
Kakdeg
Vispa smör och strösocker krämigt.
Tillsätt alla de torra ingredienserna och rör om ordentligt.
Blanda i ägg, (samt kaffe och smält choklad till chokladwhoopies) och crème frâiche för hand och rör till en slät kaksmet.
Fukta händerna med kallt vatten och rulla kakorna till bollar som är lite mindre än en pingisboll.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Låt svalna helt och gör frostingen.
Raspberry Frosting
Vispa smör, florsocker och philadelphiaost krämigt.
Vänd försiktigt ner hallonen.
Montering
Bred lite frosting på undersidan av en kaka och tryck fast en annan på frostingen som en macaron eller hamburgare.
Dessa kakor serveras färska, samma dag som de bakats.
Tyckte bara att det va fint och har sett en del whoopies som är dekorerade.
Kommentarer
Trackback