Mexikanska köttbullar med bönris

4 portioner ris
500 g blandfärs
1 dl rostad lök
3 äggulor
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1/2 tsk malen kanel
salt och peppar
1 msk smör eller margarin
1 burk chunky salsa (à 350 g)
2 dl vatten
Tillbehör:
1 burk svarta bönor(à 380 g)
1/2 purjolök
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Krossa den rostade löken och blanda den med hälften av vattnet, äggulor, pressad vitlök, spiskummin, kanel, salt och svartpeppar i en bunke. Låt svälla ca 5 minuter.
Blanda i färsen och forma färsen till bullar.
Stek bullarna i matfettet tills de fått fin färg.
Tillsätt salsan och resten av vattnet och låt puttra i 5-8 minuter.
Skölj bönorna och låt dem rinna av.
Ansa, skölj och strimla purjolöken.
Blanda lök och bönor med riset och smaka av med salt och peppar.
Servera köttbullarna med bönriset.
Jag hoppade över purjolöken i riset.