Kanelbullar

Ca 45 st
Ingredienser:
Deg:
50 g jäst för söta degar
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk malen kardemumma
ca 13 dl vetemjöl
Fyllning:
75-100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 tsk kanel
Pensling:
1 ägg
Garnering:
Pärlsocker
Gör så här:
Smula ner jästen i en degbunke.
Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader.
Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten.
Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.
Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin för att arbeta in allt vetemjöl i degen.
Degen ska bli mjuk och smidig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt.
Gör fyllningen.
Rör ihop matfett, socker och kanel.
Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm.
Bred på fyllningen och rulla ihop.
Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar med snittytan uppåt.Låt jäsa ca 30 minuter.
Vispa upp ägget och pensla försiktigt på bullarna.
Strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 225-250 grader i 8-10 minuter.