Biff alá Lindström

Såhär gör jag.
Ca 4 port
500 gram nötfärs
1 ägg
2 dl mjölk
4 msk ströbröd
1 msk dijonsenap
Ca 2 msk hackad saltgurka
Ca 2 msk hackade rödbetor
1 msk hackad kapris
Lökpulver,salt,peppar
Gör såhär:
Blanda mjölk och ströbröd.Låt svälla i ca 10 min.
Blanda färsen med resten av ingredienserna och häll sedan i ströbrödsblandningen.
Rör om ordentligt.
Forma till biffar och stek på medelvärme.
När biffarna är klara lägg dom åt sidan och vispa ur pannan med några dl(4 dl kanske) vatten.
Häll över i en kastrull och tillsätt 1,5 msk kalvfond,en skvätt soja,lite salt och peppar.
Häll på nån dl grädde och red av med maizena.
Låt puttra i några min.
Servera med kokt potatis.
Kommentarer
Trackback