Färsspett och krämig pastasallad


Färsspett
Ca 10-11 st ungefär
Grillspett av trä(blötlagda en stund så dom inte börjar brinna)
Ca 500 gram nötfärs
1 ägg
2 dl mjölk
0,75 gram ströbröd
Salt,peppar,paprikapulver,vitlökspulver,oregano,spiskummin(snåla inte på kryddorna)
Blanda mjölken med ströbrodet och låt svälla ca 10 min.
Under tiden blandar du färsen med ägget och kryddorna.
Häll i ströbrödsmeten och blanda noga.
Forma till järpar.
Sätt i en pinne i varje järpe och lågg dom på smorda plåtar eller klädda med bakplåtspapper.
in i ugnen på 225 grader i 15-20 min.
Pastasallad(räcker till ca 4 pers)
Ca 7 dl kokta pastaspiraler
1/2 paprika
1 liten rödlök
1 bit gurka
En näve stora vita bönor el nån dl majs
2 dl matyoghurt el cremefraiche
1/2 dl majonäs
1 dl chilisås
Salt,peppar paprikakrydda
Koka pastan och spola av den med kallt vatten.
Skär grönsakerna i mindre bitar(inte bönorna) och ha ner i pastan.
Blanda yoghurt,majonäs,chilisås och kryddor i en skål.
Häll över pastasalladen och blanda noga.
Låt salladen stå i kylskåp en stund innan servering.
Kommentarer
Trackback