Sparrissoppa

300 gram |
1 st |
5 dl |
1 st |
Tillagning
Skala,skiva och koka sparrisen mjuk i saltat vatten(det går att byta ut mot burksparris).
Häll av vattnet och spara gärna lite av sparrisspadet till att blanda ut buljongen med istället för vatten.
Fräs sparrisen och löken i lite smör utan att det tar färg.
Tillsätt vatten,buljongtärning,vitt vin(om man vill) och grädde.Låt koka i cirka 10 - 15 minuter.
Smaka av med salt och peppar och en nypa socker för att få bort den sträva smaken.
Mixa soppan i en matberedare eller glasmixer.
Sedan toppade jag soppan med ägghalvor och räkor.
Servera med bröd.
Häll av vattnet och spara gärna lite av sparrisspadet till att blanda ut buljongen med istället för vatten.
Fräs sparrisen och löken i lite smör utan att det tar färg.
Tillsätt vatten,buljongtärning,vitt vin(om man vill) och grädde.Låt koka i cirka 10 - 15 minuter.
Smaka av med salt och peppar och en nypa socker för att få bort den sträva smaken.
Mixa soppan i en matberedare eller glasmixer.
Sedan toppade jag soppan med ägghalvor och räkor.
Servera med bröd.
Kommentarer
Trackback