Lasagne med parmesan och mozzarella

Jag brukar göra lite olika när jag gör lasagne.
Idag använde jag 2 sorters ost.
Ca 4-5 port
1 paket färska lasagneplattor-200 g
2 stora mozzarellabollar
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
Ca 500 gram nötfärs
1 grovriven morot
Ca 500 gram passerade tomater
En halv kruka färsk basilika
En halv kruka färsk oregano
En skvätt chilisås
Ett par msk tomatpuré
Ca 2 msk kalvfond
Salt,peppar
Bryn lök och vitlök lite lätt i en stekpanna.
Tillsätt färsen och sedan moroten när färsen fått färg.
Häll i passerade tomater,örter,chilisås,tomatpuré och fond.
Smaka av med salt och peppar.Låt puttra en stund medans du gör ostsåsen.
3 msk flytande margarin
4 msk vetemjöl
6 dl mjölk
Salt,peppar,muskotnöt
Ca 2 dl riven parmesanost
Ha i margarinet i kastrullen.
Vispa i vetemjölet och lite mjölk i taget.
Koka upp och smaka av med kryddor.
Låt puttra en stund och ha sedan i osten.
Rör om tills den smält.
Varva färs,ostsås och lasagneplattor i en ugnsform.
Börja och sluta med färs.
Toppa med skivad mozzarella och ställ in i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter.
Längre tid om du inte har färska lasagneplattor.
Servera med en fräsch sallad.

Kommentarer
Trackback