Fiskgryta/soppa med saffran

Ingredienser
- 400 g torskfilé sej eller hoki
- 300 g laxfilé
- ½ purjolök
- ½ gul lök
- 1 msk smör
- 1 vitlöksklyfta
- 1½ tsk salt
- 1 tsk timjan
- 1 tsk basilika
- 2½ dl torrt vitt vin
- 1½ fiskbuljongtärning
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl crème fraiche
- 2 dl vatten
- 1 pkt á 0.5 g saffran
- 300 g räkor med skal
- 1 burk á 150 g musslor(jag uteslöt det)
- 1½ tsk tomatpuré
Gör så här
Tina fisken om den är fryst.
Skölj och strimla purjon.Skala och hacka löken.
Smält smöret i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull.
Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig.
Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika.
Låt detta fräsa med en kort stund.
Tillsätt vin och buljongtärning.
Koka ett par minuter.
Rör ner grädde, crème fraiche,vatten och saffran.Sjud i 15 minuter.
Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter.
Skala räkorna. Tillsätt dem och de avrunna musslorna.
Hetta upp och servera genast, gärna med vitlöksmajonnäs och ett varmt bröd.
Ist för att blanda i räkorna så la jag dom ovanpå.
Jag blandade majonäs med pressad vitlök samt lite cremefraiche och toppade grytan/soppan med.