Stekpannebröd

6 st
25 g smör
5 dl rågsikt(fint rågmjöl blir också bra)
1 tsk strösocker
1 tsk salt
15 g jäst
2 1/2 dl mjölk
Gör så här
Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke.Tillsätt nästan all rågsikt, socker, salt och jästen delad i mindre bitar.
Värm mjölken till fingervärme, 37° och rör ner den i mjölblandningen.
Arbeta degen väl. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta den smidig med resterande mjöl.
Dela degen i 6 bitar. Kavla eller platta ut varje bit till en rund kaka, ca 20 cm i diameter.
Nagga kakorna med en gaffel.
Hetta upp en torr stekpanna av gjutjärn.
Grädda bröden, ett i taget, i stekpannan ca 2 min per sida.
Låt svalna på galler.
Gott med smör och ost på :-)
Kommentarer
Trackback