Kalljästa grahamsbullar
Kalljäst bröd är verkligen smidigt för vem orkar stå och göra deg som ska jäsa när man precis vaknat?
25 g jäst
3 dl kallt vatten
1 tsk salt
2 msk olja
2 dl grahamsmjöl
6-7 dl vetemjöl
Jag tog hälften grahamsmjöl och hälften vetemjöl så bev dom lite grövre
Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt kallt vatten och rör tills jästen har löst sig.
Rör i salt, olja och grahamsmjöl.
Tillsätt vetemjöl och arbeta degen kraftigt tills den släpper bunken.
Dela degen i 12 bitar och rulla till bullar.Lägg på plåt med bakpapper och täck med bakhandduk.
Ställ in plåten i kylen över natten,ca 12 timmar.
(Eller mindre beroende på hur länge man sover)
Innan jäsning

Efter jäsning

Nästa morgon:
Sätt ugnen på 250 grader och ta fram bullarna ur kylen.
När ugnen är varm gräddas bröden ca 10 min
Färdiga att äta :-)

25 g jäst
3 dl kallt vatten
1 tsk salt
2 msk olja
2 dl grahamsmjöl
6-7 dl vetemjöl
Jag tog hälften grahamsmjöl och hälften vetemjöl så bev dom lite grövre
Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt kallt vatten och rör tills jästen har löst sig.
Rör i salt, olja och grahamsmjöl.
Tillsätt vetemjöl och arbeta degen kraftigt tills den släpper bunken.
Dela degen i 12 bitar och rulla till bullar.Lägg på plåt med bakpapper och täck med bakhandduk.
Ställ in plåten i kylen över natten,ca 12 timmar.
(Eller mindre beroende på hur länge man sover)
Innan jäsning

Efter jäsning

Nästa morgon:
Sätt ugnen på 250 grader och ta fram bullarna ur kylen.
När ugnen är varm gräddas bröden ca 10 min
Färdiga att äta :-)

Kommentarer
Trackback