Grekisk pyttipanna

4 port
1 fläskfilé
Ca 1 kg potatis
1 röd lök
1/2-1 röd paprika
1 paket fetaost
1/2-1 paket körsbärstomater
Marinad:
1 dl rapsolja
1 vitlöksklyfta
Några droppar soja
1 tsk sambal oelek
Salt,peppar,ingefära
Skär fläskfilén i mindre bitar.
Lägg i marinaden i några timmar i en plastpåse.
Skär potatisen i klyftor och paprikan och rödlöken i strimlor.
Halvera körsbärstomaterna eller lägg i dom hela.
Skär fetaosten i tärningar eller smula den.
Lägg allt på en plåt.
Ringla över lite olivolja.
Strö över flingsalt och svartpeppar.
Blanda om.
Lägg fläskfilén överst.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 25 min.
Servera med tzatziki och en sallad.

Kommentarer
Trackback