Moussaka

Ca 4 port (en mindre ungsform)
Många använder enbart zuccini i moussaka men jag använder både zuccini och potatis.
Du behöver:
Ca 500 gram nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
Ca 2 msk tomatpuré
Ca 1 1/2-2 msk kalvfond
Salt,peppar,oregano
2 krm malen kanel
Finhacka löken och bryn den lätt i en stekpanna.
Pressa i vitlöken och låt den bryna med.
Ha i färsen.
Häll i dom krossade tomaterna när färsen är genomstekt.
Tillsätt tomatpuré och kryddor.
Låt puttra.
Ostsås:
2 msk margarin
3 msk mjöl
5 dl mjölk
Salt,vitpeppar,muskotnöt
Smält margarinet.
Rör i mjölet och späd med lite vätska i taget.
Låt koka upp och rör ofta.
Sänk värmen när såsen tjocknat.
Krydda.
1 zuccini
Ca 7-8 potatisar
Skiva zuccinin i ganska tunna skivor.
Salta och lägg skivorna på hushållspapper och lägg något med tyngd över så att vätskan pressas ut ur zuccinin.
Stek den sedan och lägg åt sidan.
Skiva potatisen tunt i en matberedare.
Varva köttfärssås,ostsås,zuccini och potatis i en ugnsform.
Köttfärsås och ostsås underst och överst.
Strö över riven ost och grädda i 200 grader i ca 1 timme.
Servera med sallad.

Kommentarer
Trackback