Kebabspett med bulgur och yoghurtsås

Väldigt omtyckt av barnen och kul att äta på pinne :-D
Ca 4 port
500 gram nötfärs
1 ägg
2 1/2 dl mjölk
4 msk ströbröd
Santa Maria kebabkrydda
Träspett
Lägg träspetten i blöt en stund så att dom inte börjar brinna i ugnen.
Blanda mjölk och ströbröd.Låt svälla en stund.
Rör ihop färsen,ägget och kryddan.
Tillsätt sedan ströbrödsblandningen.
Forma till avlånga järpar som träs upp på spett.
Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
Servera med t.ex bulgur och en sallad.
Jag gjorde en kall sås till.
I den hade jag:
Ca 4 dl turkisk yoghurt
Nån dl chilisås
Kebabkrydda efter smak och tycke
Kommentarer
Trackback