Lax och spenatpaj


Denna paj avnjöts i påsk med en romsås på cremefraiche och stenbitsrom :-)
5-6 port
Pajskal:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2-3 msk vatten
Blanda till en smidig deg och tryck ut i en pajform.
Förgrädda på 200-225 grader i 10 min.
Fyllning:
300 g varmrökt lax
100-150 g färsk spenat
1 gul lök
150 g riven Västerbottenost
3 dl creme fraiche
3 ägg
Salt & peppar
Gör såhär:
Fräs spenaten hastigt i lite smör.
Dela laxen i bitar och hacka löken.
Strö spenat,lax och lök i pajskalet.
Blanda ägg,creme fraiche och ost.Salta & peppra.
Häll äggblandningen över det andra i pajskalet och ställ in den i ugnen.
200 C ca 30-40 min.
Blanda ingredienserna till romsåsen och ställ kallt en stund.
Servera pajen med en klick sås och en god sallad!
Kommentarer
Trackback