Salami och brieostpaj

När jag kikat igenom olika recept på denna paj så har jag tyckt att det varit lite väl mycket fyllning och äggstanning i så jag körde på en egen variant som blev super om jag får säga det själv ;-)
Pajdeg:
125 gram smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2-3 msk vatten
Skär smöret i kuber.Blanda ihop.Gärna med degkrokar.
Ställ kallt en stund.
Tryck ut pajen i en pajform(gärna med löstagbara kanter)
Nagga med en gaffel och ståll in i ugnen på 225 grader i 10 minuter.
Fyllning:
100 gram salami
100 gram brieost
Äggstanning:
2 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
Salt,peppar
Tycker man att man vill ha lite mer äggstanning är det bara att tillsätta ytterligare 1 ägg och 1 dl gräddmjölk.
Skär salamin och brieosten i bitar.
Vispa ihop äggstanningen.
Ta ut den förgräddaden pajdegen.
Sänk värmen till 200 grader.
Lägg i salamin och osten.
Häll över äggstanningen.
Grädda i ca 20-25 minuter(tills stanningen stannat)
Servera med en fräsch sallad.
Kommentarer
Trackback