Köttgryta med indiska smaker

4 personer
600 g benfritt nötkött av bog, fransyska eller innanlår, i 2x2 cm stora tärningar alt. benfritt lammkött av bog, rygg eller bringa
2 gula lökar, skivade
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk av vardera malen kummin,malen koriander och paprikapulver
½ tsk av vardera ingefära,nejlikor,kanel och kardemumma
1 tsk salt
1 burk/pkt krossade tomater
2-3 dl vatten
Gör så här:
Bryn lök och vitlök i en gryta.
Tillsätt köttet och låt det bryna med.
Strö över kryddorna och blanda ned de krossade tomaterna.
Rör om och späd med lite vatten.
Låt alltsammans sjuda på svag värme i ca 2 timmar så att köttet blir riktigt mört.
Smaka ev av med mer kryddor och red av grytan lite.
Lägg upp tillbehören i små skålar och servera till grytan.
Tillbehör: Kokt ris,kokosflingor,russin,fruktbitar (banan, ananas el. mango),naanbröd, paprikabitar,
mangochutney och ev matyoghurt.
Kommentarer
Trackback