Kassler och broccolipaj

Såhär gjorde jag på ett ungefär.
Pajdeg:
50 gram smör
1 dl kesella(1%)
3 dl vetemjöl med fullkorn
Blanda ingredienserna.
Gärna med degkrokar eller i en matberedare.
Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga med en gaffel.
Förgrädda i 10 minuter på 225 grader.
Fyllning:
Ca 2 nävar frysta broccolibuketter
Ca 400 gram kassler
Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
2-3 msk tomatpuré
Salt,peppar,torkade pizzakryddor
Koka broccolin i några minuter.
Strimla kasslern och bryn lätt i en stekpanna.
Lägg broccolin och kasslern i det förgräddade pajskalet.
Vispa ihop äggstanningen och häll över.
Grädda i ca 25 minuter,tills äggstanningen stannat i 200 grader.
Servera med en sallad.

Kommentarer
Trackback