Baconlindad köttfärslimpa med lingonsås

Ca 500 gram nötfärs
2 dl mjölk
4 msk ströbröd
1 ägg
Ca 2-3 msk dijonsenap
Salt,peppar
1 paket bacon
Blanda mjölk,ströbröd och kryddor.
Låt svälla ca 10 minuter.
Blanda färsen med ägget och senapen och ha sedan i ströbrödblandningen.
Forma till en limpa och vira runt bacon.
Ställ in i ugnen på 175-200 grader i ca 45 minuter.
Lingonsås:
4 dl lätt creme fraiche
2 msk kalvfond
1 tsk soja
1 dl lingonsylt
Koka upp cremefraiche.
Tillsätt resten och låt puttra några minuter.
Servera köttfärslimpan med ugnsrostade rotfrukter och såsen.
Koka upp cremefraiche.
Tillsätt resten och låt puttra några minuter.
Servera köttfärslimpan med ugnsrostade rotfrukter och såsen.
Kommentarer
Trackback