Kycklingpaj med smak av paprika

Detta recept hittade jag på arlas sida men jag har gjort om det lite efter smak och tycke.
orginalreceptet hittar ni här.
Pajdeg:
50 gram smör
1 dl lätt kesella
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i en mixer eller med elvisp med degkrokar.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter,200 grader.
Fyllning:
2 kycklingfiléer
1 gul lök
1 gul paprika
Salt
1 dl lättcremefraiche paprika/chili
1 dl lättcremefraiche
3 ägg
Riven ost
Hacka löken och skär paprikan i mindre bitar.
Bryn lätt i en stekpanna och lägg åt sidan.
Skär kycklingen i bitar och stek i stekpannan.
Salta.
Häll i cremefraichen och låt allt bli varmt.
Dra stekpannan från plattan och blanda i äggen.
Rör om ordentligt.
Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och strö över riven ost.
Grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat och blivit fast och gyllenbrun.
Servera med en sallad.
Kommentarer
Trackback