Pasta piemontese

4 port:
Pasta penne för 4 personer
300 g fläskfilé eller oxfilé
100 g champinjoner
1 gul lök
smör att steka i
1/2 köttbuljongtärning(jag tog en hel)
En skvätt vatten
3 dl vispgrädde(jag tog matlagningsgrädde)
1/2 dl rödvin
1 msk soja
2 vitlöksklyftor
färsk basilika
salt & svartpeppar
riven parmesanost
Hacka löken och skär champinjonerna i kvartar.
Stek detta i smöret. S
kär köttet i små bitar och låt det steka med.
Häll på vatten & grädde.
Tillsätt köttbuljong,rödvin,soja,pressad vitlök och lite hackad basilika.
Smaka av med salt & peppar och låt puttra en stund.
Koka pastan al dente,gärna penne.
Låt den rinna av och rör sen ner den i såsen.
Strö rejält med nyriven parmesanost över vid servering.
Kommentarer
Trackback