Plommonspäckad fläskkarré

Jag har inga exakta mått eftersom jag ofta gör på känsla men detta är på ett ungefär.
Ca 4 port
Drygt 1 kg fläskkarré
Några torkade katrinplommon
Salt,peppar,torkad ingefära
Gör såhär:
Skär några djupa hål lite här och där runt fläskkarrén.
Klipp katrinplommonen i mindre bitar och tryck ner dom i hålen.
Bryn fläskkarrén hastigt runt om i en stekpanna.
Lägg över den i en ugnsform och häll över stekskyn+lite vatten.
Sätt en stektermometer i den tjockaste delen av steken.
Ställ in i ugnen på 175 grader tills termometern visar ca 82 grader.
Det tar runt ca 2 timmar.
När fläskkarrén hade varit inne i ugnen en stund klyftade jag 2 äpplen och la äppelbitarna i formen med fläskkarrén.
Ös på med lite vatten.
Lägg den sedan i folie med äppelbitarna när den är färdig och låt vila ca 20 minuter.
Sör en sås på skyn.
Sila den och häll över i en kastrull.
Koka upp med lite kalvfond.
Häll i mjölk blandat med grädde eller enbart grädde.
Smaka av med salt och peppar.
Red av med t.ex maizena.
Servera med kokt potatis,kokta grönsaker och äppelmos.
Kommentarer
Trackback