Pannbiff med löksky

Ca 4 port
Biffar:
Ca 500 gram nötfärs
1 ägg
2 dl mjölk
4 msk ströbröd
Salt,peppar,lökpulver(snåla inte)
Ca 1 msk kalvfond
Ca 1 msk senap
Löksky:
2 gula lökar
Ca 3-4 dl vatten
1-2 msk kalvfond
Lite salt och peppar
Mörk maizena redning eller mjöl blandat med vatten
Gör såhär:
Blanda mjölk,ströbröd och kryddor.
Låt svälla ca 10 min.
Blanda under tiden köttfärsen med ägg,kalvfond och senap.
Tillsätt sedan ströbröd blandningen.
Blanda noga och forma till biffar.
Stek på medelvärme.
Lägg biffarna åt sidan och skär löken i skivor.
Bryn den lätt i matfett tills den blir mjuk.
Häll i vatten och kalvfond.
Salta och peppra lite och red av med maizena.
Lägg biffarna i skyn och låt puttra några minuter.
Servera med kokt potatis,kokta grönsaker,saltgurka och lingonsylt.
Kommentarer
Trackback