Skink och broccolipaj

Pajdegen:
75 g smör eller margarin
1 dl kesella 1%
3 dl vetemjöl med fullkorn
Blanda ihop degen i en matberedare till en smidig deg.
Låt stå i kylen en stund.
Smörj en pajform och tryck ut degen.
Nagga degen med en gaffel och förgrädda skalet i 10 min på 200 grader.
Fyllning:
Ca 2 nävar små,frysta broccolihuvuden
Ca 180 g rökt,strimlad skinka
3 ägg
3 dl mjölk
Örtsalt,peppar
2 dl riven ost 17%
Koka broccolin i ca 5 min.
Låt rinna av.
Blanda med skinkan och fyll det förgräddade pajskalet.
Vispa ihop ägg,mjölk och kryddor.
Ha i den rivna osten och häll allt i pajskalet på broccolin och skinkan.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter tills äggstanningen stannat och fått en gyllenbrun färg.
Servera med en sallad till.

Kommentarer
Trackback