Kanelbullemuffins

Ca 15-18 st
175 g smör
2½ dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
Fyllning
1 dl strösocker
3 msk kanel
Gör såhär:
Rör ihop rumsvarmt smör med sockret.
Tillsätt ett ägg i taget och sedan gräddfilen.
Blanda alla torra ingredienser i en separat skål och tillsätt det sedan med det andra.
Använd gärna elvisp.
Fyll botten av muffinsformarna med smet.
Häll sedan på ca 1 tsk socker och kanelblandning,lite mer smet så att formarna blir fyllda till ca 3/4.
Strö sedan på ytterligare strösocker och kanel,en liten smörklick på varje muffin och pärlsocker.
Grädda på 175 grader i ca 20 minuter.
Det går även att göra detta som en sockerkaka.
Gör då på samma sätt fast fyll en sockerkaksform.
Kommentarer
Trackback