Dajmcheesecake

En lite annorlunda variant av cheesecake med chocolate chip cookies som botten.
Supersmaskig.
Ett tips till chokladälskare som jag :-)
Botten:
200 g chocolate chip cookies
100 g smör
Fyllning.
400 g philadelphiaost
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1½ påse daimkulor
150 g vit choklad
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
Garnering:
1 hackad dubbel daim
Resterande daimkulor
Ev. guld och pärlströssel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175º:
Krossa/mixa kexen till bottnen.Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Tryck ut i en form med löstagbar kant.
Grädda mitt i ugnen i 5 -7 min.
Låt svalna.
Vispa ihop färskost,socker,ägg och vaniljsocker med elvisp så att det blir en slät kräm.
Vänd ner daimkulorna.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten "stannat" ca 25 min.
Smält under tiden den vita chokladen i micron eller över vattenbad.
Vispa ihop choklad ,socker och creme fraiche.
Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt ett jämnt lager överst.
Sätt in i ugnen igen och grädda ytterligare 5 min.
Låt kakan svalna och sätt sedan in den i kylen.
För bästa resultat ska den stå över natten.
Garnera med daim och strössel.
Kommentarer
Trackback