Ugnstekt lax med svamprisotto

Detta är på ett ungefär eftersom jag bara gjorde på känsla ;-)
Ca 3 port blev det ungefär
3 dl risottoris(ZETA Carnaroli)
Olivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Ca 1 1/2 dl finriven parmesanost
Ca 2 nävar små champinoner
1 1/2 buljongtärning
Ca 8 dl vatten
Grovmalen svartpeppar
Gör såhär:
Hacka löken och pressa vitlöksklyftan.
Bryn lätt i olivolja i en gryta.
Häll i riset och låt bryna med.
Koka upp vatten och buljong.
Späd med lite av buljongen så att det täcker ungefär.
Koka i ca 20 minuter och späd med mer buljong alltefter att det kokar in.
Stek under tiden skivade champinjoner i lite margarin.
Efter de 20 minuterna och när buljongen kokat in i riset,har man i parmesanosten och champinjonerna.
Peppra.
Servera till kött,fisk eller fågel och en sallad.
Jag gjorde lax i ugn till som jag hade lite flingsalt och grovmalen svartpeppar på.
/Veronica
Kommentarer
Trackback