Lövbiff med grönpepparsås och potatistoppar

Ca 3-4 port
Potatistoppar
Ca 4-5 ganska stora potatisar
Margarin
Lite mjölk
Salt,peppar,muskotnöt(kryddburk)
1 äggula
Dela potatisen i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten tills dom blir mjuka.
Häll av vattnet och ha i en klick margarin på potatisarna.
Vispa med elvisp och tillsätt mjölk så att det blir ett mos.Inte för löst.
Krydda och ha i en äggula.
Spritsa ut moset till små klickar med en sprits i en ugnsform med bakplåtspapper.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 5-10 minuter.Håll koll!!
Grönpepparsås
1/2-1 lök
Ca 1 msk grönpeppar
2 1/2 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk dijonsenap
Salt och peppar
En skvätt soja
Ljus maizena redning
Bryn löken i en stekpanna.
Krossa grönpepparn och låt bryna med.
Häll i vattnet,buljongtärningen och grädden.
Låt koka upp.
Salta,peppra och ha i en skvätt soja för färgen.
Red av med maizena.
Stek på lövbiffen(eller annat kött) i margarin.
Krydda med t.ex piffikrydda.
Servera med en färsk sallad.
/Veronica
Kommentarer
Trackback