Köttfärscrépes

Pannkakssmet
Ca 8 stora pannkakor:
2 ägg
6 dl mjölk
2 1/2 dl mjöl(1 dl graham resten vetemjöl)
1/2 tsk salt
1 msk smält margarin eller flytande
Gör såhär:
Vispa upp äggen.
Ha i hälften av mjölken och hela mjölmängden.
Vispa tills det blir klumpfritt och ha i resten av mjölken,saltet och smöret.
Stek i flytande margarin på medelvärme.
Låt svalna.
Köttfärsåsen:
Ca 4-500 gram nötfärs
1 gul lök
Ca 500 gram passerade tomater
Ca 2-3 msk tomatpuré.
1 köttbuljongtärning
Salt,svartpeppar,torkade örtkryddor(basilika och oregano)
Redning(lite mjöl utrört i lite vatten)
Gör såhär:
Hacka löken och bryn lätt i flytande margarin i en stekpanna på medelvärme.
Ha i köttfärsen och stek den tills den blir färdig.
Häll i passerade tomater,tomatpuré och buljongtärning.
Krydda och smaka av.
Red ev av med lite mjöl utrört i vatten så såsen blir ganska tjock.
Låt svalna.
Ha på lite köttfärsröra på varje pannkaka och rulla ihop.
Lägg i en smord ugnsform.Toppa med riven gratängost.
Servera med en sallad.

/Veronica
Kommentarer
Trackback