Bruschetta

Ca 4 port
Till röran:
1 tomat
1 vitlöksklyfta
1 näve färsk basilika
En skvätt olivolja
Salt,grovmalen svartpeppar,italiensk salladskrydda
Gör såhär:
Skala tomaten och finhacka den.
Lägg i en skål.
Pressa ner vitlöksklyftan och häll i oljan och kryddorna.
Blanda ihop och låt stå i kylskåpet ett par timmar och dra åt sig smakerna.
Skär så många skivor av en baguette som behövs.
1-2 skivor/person tycker jag är lagom till en portion.
Häll lite olivolja,pressad vitlök,salt,grovmalen svartpeppar,torkad basilika och lite italiensk salldskrydda i en ugnsform.
Pensla brödbitarna på båda sidorna med oljan blandat med kryddorna och lägg dom sedan på plåten och rosta dom i ugnen på 225 grader i ca 10 min.
Ha sedan på tomatröran på bröden.
Garnera tallriken med t.ex lite ruccolasallad eller ha lite skivad avokado till.
/Veronica
Kommentarer
Trackback