Fläskkotletter med löksky

Ca 4 port
Drygt 1 kg fläskotletter
(jag använder oftast benfri i bit som jag skär själv)
Gör såhär:
Stek kotletterna i margarin på medelvärme.
Krydda med t.ex piffi allkrydda.
Lägg dom åt sidan när dom är färdigstekta och gör lökskyn.
Löksky:
2 gula lökar
Någon msk vetemjöl
3 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
Salt,peppar
Gör såhär:
Dela löken i 2 halvor och skär i skivor.
Bryn löken lätt i lite margarin tills den blir mjuk och glansig.
Pudra över mjölet,rör om och häll på vatten.
Tillsätt buljongtärning och kryddor.
Koka upp.
Lägg i köttet och låt puttra ca 10 min.
Servera med kokt potatis och kokta grönsaker.
Gärna lite saltgurka också(som jag glömde :-p)

/Veronica
Kommentarer
Trackback