Texmexsoppa med chorizo

Orginalreceptet hittade jag i hemmets journal men jag ändrade det lite.
Detta är min variant.
Ca 4 port:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk tacokrydda
2 msk tomatpuré
1 liter vatten
3 msk kalvfond
3 msk kalvfond
4 potatisar
2 morötter
3 st chorizokorvar med smak av paprika/vitlök
1 burk vita bönor i tomatsås
1 burk majs
salt, peppar
Gör så här:
Skala och hacka löken.Riv morötterna.
Fräs dom mjuka i lite matfett i en kastrull.
Tillsätt pressad vitlök,kryddor och tomatpuré.
Häll på vatten och kalvfond.Låt allt koka upp.
Skala potatisarna och tärna dem.
Lägg ner potatisen i soppan.
Låt soppan koka ca 15 minuter under lock på svag värme.
Lägg ner potatisen i soppan.
Låt soppan koka ca 15 minuter under lock på svag värme.
Skiva korvarna.
Lägg ner dem i kastrullen tillsammans med bönor och majs.
Låt allt koka i ytterligare några minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med en klick turkiskt yoghurt/gräddfil etc och mjukt bröd.
Lägg ner dem i kastrullen tillsammans med bönor och majs.
Låt allt koka i ytterligare några minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med en klick turkiskt yoghurt/gräddfil etc och mjukt bröd.
Kommentarer
Trackback